Immunerősítés természetesen – Őszi kúrák kedvenceinknek

2021.01.26

Az egyre hűvösebb, csapadékos őszi időszakban kiemelten fontos, hogy felkészítsük kedvencünk szervezetét a kórokozókkal szembeni védekezésre, és megerősített immunrendszerrel várjuk az őszi, téli hónapokat.

A párás, nedves környezetben gyorsabban szaporodnak, könnyebben terjednek, és hamarabb átfertőznek a baktériumok és a vírusok. Ahhoz, hogy megelőzzük a betegségeket, amellett, hogy jó minőségű, változatos étrendet biztosítunk, érdemes célzott immunerősítő kúrát tartani.


A nyers étrenden tartott állatok gyomorsava jóval erősebb, PH-ja 1 körüli, ezzel szemben a táppal etetett kedvencek jóval kevésbé savas kémhatású gyomorsavával. Az erősebb gyomorsav baktericid hatású, a nyersen etetett állatok ezért jóval ellenállóbbak is.

A betegségek általában kutyáról kutyára terjednek cseppfertőzés, fizikai kontaktus útján. Gondoljunk csak arra, amikor találkozáskor körbeszaglásszák egymást, összedugják az orrukat, szagminták útján kommunikálnak, vagy akár egymás után bármit megrágnak. Az immunrendszer nem tud hatékonyan működni erős, jól funkcionáló bélflóra nélkül. A helyes étrend állandó kiegészítője lehet a probiotikus natúr joghurt vagy kefir. Amellett, hogy szeretik kedvenceink, kiválóan elkeverhetők benne a táplálék kiegészítő porok, olajok.

Lehetőleg természetes táplálék kiegészítőket válasszunk. A természetben előforduló vitaminok a mesterséges tükörképei, az előbbieket a szervezet akár 80-90 százalékban is tudja hasznosítani, a mesterséges változatokat csak 20-30 százalékban. A természetes kiegészítők sokkal komplexebben, egymás hatását erősítve, és egymás felszívódását segítve tartalmaznak vitaminokat, antioxidánsokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és aktív enzimeket.

Miket ajánlunk?

Probiotikumok

A probiotikumok segítségével tudod újjáépíteni és megerősíteni kedvenced bélflóráját, ezzel növelve az immunrendszer aktivitását, és a tápanyagok felszívódásának hatékonyságát.

Kétféle probiotikum közül választhatsz: az Embio gyógynövények fermentálásával készül, élő, aktív baktériumokat tartalmaz. A Symbiopet Dog por liofilizált (fagyasztva szárított) baktériumokat és a baktériumok szaporodásához szükséges prebiotikumot is tartalmaz.


Hidegen sajtolt olajok

Zsírsavakra a szervezet összes sejtjének szüksége van. Hiányukat gyenge immunrendszer, anyagcserezavarok, allergiás reakciók, töredező, fénytelen szőr, korpás bőr jelzi. Az olajok hidegen préselés során őrzik meg eredeti beltartalmi értéküket, ezáltal jóval magasabb koncentrációban tartalmazzák az Omega-3 zsírsavakat, mint a főzési eljárással készült olajok.

A Kronch lazacolajat hidegen sajtolják friss lazacból. A norvég Lunderland Vadlazacolaj 21% Omega-3 zsírsavat tartalmaz. Kétféle kiszerelésben érhetők el.

Csipkebogyópor

Ugyan a kutya szervezete képes előállítani a C vitamint, de a megnövekedett fizikai vagy pszichikai stressz hatásra megnőhet rá az igény. Ekkor külső forrásból pótolni kell a C vitamint. A csipkebogyó a magas C-vitamin tartalom (akár 5000 mg/100 g) mellett gazdag A, B, E és K vitaminokban, folsavban és flavonokban. Az immunerősítés mellett gyulladásos folyamatok, ízületi fájdalmak, húgyúti fertőzések kezelésében és megelőzésében is fontos szerepe van.

Többféle kiszerelésben, illetve bio minősítésű csipkebogyópor is elérhető.

Spirulina alga

Az édesvizekben előforduló, superfood-ként emlegetett alga több mint 50 féle aktív összetevőt, vitamint és ásványi anyagot, klorofillt tartalmaz könnyen felszívódó formában. Baktérium és vírusellenes hatású.

Immunerősítő gyógynövénykeverékek

Az egymással szinergiában lévő gyógynövények megfelelő arányú keveréke, segít karbantartani a kutyák immunrendszerét minden életkorban. Évente egy-két alkalommal célszerű lehet egy két hónapos kúrát csinálni az Immun-R-el. A kakukkfű baktérium és gomba ellenes, javítja azimmunitást. A gyömbérés a ginzengerősítő, a szervezet megfelelőműködését szabályozó, teljesítményt növelő hatásáról ismert növények.