Az édesburgonya caiapo anyagot tartalmaz. Állítólag ennek gyógyító hatása van a magas vérnyomásra és a cukorbetegségre. Az édesburgonya emellett számos tápanyagot és létfontosságú anyagot is tartalmaz.
Az édesburgonya rózsaszínes-vöröstől sárgás-narancssárgáig vagy akár liláig terjedő színét bizonyos másodlagos növényi anyagoknak, például karotinoidoknak és antocianinoknak köszönheti. Az antocianinok rendkívül hatékony antioxidánsok, amelyek leleplezik a szabad gyököket, ezért magas gyulladásgátló és antioxidáns hatással rendelkeznek.
Kíméletesen levegőn szárítjuk, hogy megőrizzük az alapvető tápanyagokat.
Magas termékminőség.
Nyersfehérje: 3,4 %
Nyerszsír: 0,3%
Nyersrost: 2,4%
Nyershamu:1,9%
kálcium 0,08%
foszfor 0,13%