Adománygyűjtés

2021.03.27

Közeleg a Karácsony, mindenhol színes, csillogó díszek, fényjátékok, angyalkák, rénszarvasok, hópelyhek sorakoznak. Nincs is jobb, mint az adventi készülődésben kimenni a főtérre, inni egy finom forralt bort, majd hazamenni, a hidegből bemenni a jó meleg szobába, és felmelegedni a kandalló előtt.

Ám hazafele, megpillantasz egy kóbor kutyust, vagy egy cicát befutni egy kerítés alatt. Állj meg egy pillanatra. Tudom, hogy már hívogat a jó meleg szoba, de csak egy pillanatot kérek. Állj meg, és gondold végig... Vajon annak az állatnak van hova mennie? Van egy zug, ahol meghúzhatja magát? A válasz valószínűleg NEM lesz. Te láttad őt. Mit teszel? A döntés a tied... Senki nem kéri rajtad számon. Hívsz neki segítséget? Megpróbálod becsalni a melegbe? Vagy csak tovább mész?

Rajtad áll... 


Sok szervezet van, akiknek azzal telnek a napjai, hogy ezeknek az állatoknak segítsenek. És ahogy jönnek a mínuszok, egyre nagyobb szükség van az ő kitartó munkájukra. Számos állat köszönheti nekik az életét. 

Viszont nekik is jól jön néha a segítség. És mi is szeretnénk egy kicsit hozzájárulni ehhez. 

Két szervezetet kiválasztottunk, egy elsősorban kutyákkal, illetve egy cicákkal foglalkozó alapítványt. Az ő munkájukhoz szeretnénk hozzájárulni, amiben a TE segítségedre is szükségünk van!

Kérlek nézz körbe otthon, és ha úgy érzed, hogy bármivel tudod őket segíteni, ami neked már felesleges, azt hozd be hozzánk, és mi továbbítjuk számukra. Vagy akár a nálunk kapható termékekből is tudsz nekik válogatni.

Amikre elsősorban szükségük van:

 • Meleg plédek, törülközők
 • Eledelek
 • Kutya ruhák
 • Pórázok, nyakörvek
 • Fertőtlenítő szerek
 • Kullancs, bolha elleni készítmények
 • Játékok, labdák
 • Rágcsálni valók, fogtisztítók 
 • Bármi, amit úgy érzel, hogy segíthet

És végül, a kiválasztott két szervezet:

ARGOS Állatvédelmi Egyesület:

"Egyesületünk 2016-ban alakult viszont tagjaink évek óta az állatvédelemben tevékenykedtek eddig is. Célunk: Az emberek szemléletének formálása az ember és állat békés együttélése érdekében, a kultúrált és törvényes állattartás népszerűsítése. Ennek érdekében az alábbi célokat tűztük ki:

 • rossz körülmények között tartott állatok figyelemmel kísérése, ellenőrzése és szükség esetén intézkedés a megfelelő állattartás érdekében.
 • ideiglenes befogadó helyek létrehozása
 • ivartalanítási akciók szervezése, lebonyolítása
 • problémás kutyák rehabilitálása
 • állatvédelmi előadások szervezése, lebonyolítása (évente átlagban 3000 tanulónak tartunk állatvédelmi órát szerte Magyarországon de főként Kecskeméten)
 • menhelyek, sintértelepek, ebrendészeti telepek és egyéb létesítmények látogatása és szakmai tanácsadása (problémás kutyák esetében)

Amennyiben céljainkkal azonosak az elképzeléseid a jövőt illetően, akkor csatlakozhatsz hozzánk önkéntesként (országosan). Továbbá tárgyi adományaiddal (kutyatartási kellékek, kutyaház, stb...) segítheted munkánkat, hiszen szeretnénk rászoruló családokat segíteni, valamint szívesen fogadunk anyagi jellegű adományokat is. Munkásságunkról és az adományok felhasználásáról folyamatosan hírt fogunk adni. Kövessetek minket itt az oldalunkon, vagy a Facebook oldalunkon, ahol naprakészen adunk hírt mindenről.

https://argosallatvedo.hu/ 

https://www.facebook.com/argosegyesulet/ 

Jelenleg csak adományokból tudjuk ellátni feladatainkat.
Állatvédelmi feladatokat, előadásokat látunk el. Jelenleg főként Lakiteleken mentünk kóbor kutyákat, macskákat. Csatlakozz csapatunkhoz, tiszteletbeli tagként és így havi utalásoddal segítheted a céljaink elérését. Ha akár csak 2 kávé árával (1.000Ft) segítesz az nekünk nagyon nagy segítség lenne. Bízunk abban, hogy lesz 50 vagy akár még több segítőnk akikkel együtt meg tudjuk valósítani céljainkat.
Támogatási szándékod kérjük jelezd nekünk az argosallatvedo@gmail.com címre vagy a 06-20-283-3614 es telefonszámon.

Adatok az utaláshoz:

Argos Állatvédelmi Egyesület
OTP Bank: 11732002-21343768
IBAN: HU8211732002-21343768-00000000
SWIFT kód: OTPVHUHB

Megjegyzés: tagság."

Környezetünk Állataiért Alapítvány - Kecskeméti Cicamentők:

"A Környezetünk Állataiért Alapítvány több, mint húsz éve küzd a felelős állattartásért. Évente szervezünk ivartalanítási akciókat, ily módon már több ezer cica és kutyus műtétjének támogatásával járultunk hozzá a felesleges szaporulat elkerüléséhez és kedvenceink hosszú, boldog és egészséges életéhez.

Hosszú ideje próbáljuk a városban élő elvadult macskakolóniák létszámát befogással és ivartalanítással korlátozni. Macskamentő csoportunk Kecskeméten és vonzáskörzetében segít árván maradt, bajba került cicákon.

Ivartalanítási akcióinkat az adó 1%-os felajánlásokból finanszírozzuk. Ha segíteni szeretnél, rendelkező nyilatkozatodban jelölj meg minket kedvezményezettként! Adószámunk: 19049560-1-03

Az alapítvány munkáját és a cicamentést az alábbi számlaszámon támogathatod:

10402506-25015506-00000000 (Környezetünk Állataiért Alapítvány)

K&H Bank : 10402506-25015506-00000000
IBAN: HU09 1040 2506 2501 5506 0000 0000
SWIFT kód: OKHBHUHB

A macskamentés saját támogatói csoporttal is rendelkezik a facebookon: https://www.facebook.com/groups/668453706541116/

A csoport célja a gondozásunkba került cicák havi ellátásának biztosítása és egy havi keretköltség fenntartása, melynek segítségével tervezhetőbbé válik a munkánk.

A tagsághoz minimálisan havi 500,- Ft-ot kell számunkra elutalni, "adomány - havi támogatás" közleménnyel. Természetesen minden ennél nagyobb összegű adomány óriási segítség. A csoporthoz szabadon csatlakozhat bárki."

https://kornyezetunkallataiert.com/ 

Segítsünk, hogy segíthessenek